در عمل ثابت شد، قدس و بیتالمقدس برای صلیبیانی که مدعی بودند برای آزادی به آن سمت حرکت میکنند، هیچگونه منزلتی نداشت. حتی بیتاللحم که محل تولد حضرت مسیح(ع) هم بود، همینطور. دلیل آن هم اینکه وقتی کم میآوردند، از قدس به عنوان پناهگاه استفاده میکردند تا دیگر سپاهیانشان برسند و سقوط نکند. چون میدانستند اسلام برای آن نقطه احترام خاصی قائل است. ما میبینیم که آنها، به محض ورود برای قدس هیچگونه شأنی قائل نیستند. قدس برای آنها تبدیل به بهانهای شده بود که میبینم بعد از فتح قدس، انگیزههای اصلیشان را مطرح میکنند.دلیل دیگر آن هم اینکه میبینیم بعد از یک قرن، همین مسئله دوباره تکرار میشود. امپراطور «لویی نهم» حاضر میشود قدس را بدهد و یک محل دیگر را به جای آن بگیرد. آنجا برای مسلمانان مهم بوده است. حتی یهودیان هم به اندازة مسلمانان برای قدس اهمیت، قائل نبودند. در جایی میبینیم حاکم (صلیبی) قدس پیش صلاحالدین ایوبی میآید و میگوید اگر قرار باشد قدس را به زور از ما بگیری، اولاً زن و بچههای خودمان را ـ داخل مسجد ـ میکشیم، بعد پنج، شش هزار مسلمان را همانجا سر میبریم، گنبد معروف قبة الصخرة را تخریب میکنیم، مرقد را هم تخریب میکنیم، بعد هم میآییم با شما تن به تن میجنگیم تا کشته بشویم. بنابراین ببینید از ابتدا تا انتهای این جنگها کوچکترین اهمیت و احترامی برای آنها قائل نیستند. این صرفاً یک بهانه بود تا بتوانند بر منطقة شرق تسلط پیدا کنند.
جایگاه قدس نزد مسلمانان
ادامه مطلب...
[ جمعه 91/4/9 ] [ 9:51 عصر ] [ جلال ]
علل و عوامل آغاز نبرد
در مورد دلایل این جنگ ها میشود به طور خلاصه گفت: رشد جمعیت، توسعه اقتصادى، وجود یک جنبش اجتماعى موثر در اروپا و اشتیاق به زیارت مرقد حضرت مسیح که مورد توجه عموم مردم اروپا بود. مواعظ آتشین پاپ اوربن دوم که به گفته برخى قصد به دست آوردن سرزمین پطروس حوارى را داشت و آن را وطن دوم خود مى دانست و یا به گفته برخى مورخین، پاپ براى رقابت با امپراتوران اروپا این سیاست را در پیش گرفته بود زیرا در اثر اصلاحات پاپ گرگوار هفتم به سال 1073 میلادى انتخاب اسقف ها از سوى پادشاهان و فئودال ها ممنوع شده بود و این به نوعى قدرت نهایى پاپ در مقابل امپراتوران بود. اما در نهایت، این جنگ ها باعث قدرتمند شدن شاهان اروپا شد. زیرا تمامى هزینه ها و نفرات نظامى را دوک ها و پرنس هاى اروپایى تامین مى کردند و چون در آن زمان عملاً قدرت در نزد آنها بود با تداوم جنگ دوک ها و پرنس هاى اروپایى ضعیف تر شدند. البته به عقیده مورخین معاصر عرب این جنگ ها براى از بین بردن اسلام بوده است اما با توجه به قدرت آن موقع مسلمانان و آگاهى اروپاییان نسبت به این امر این مسئله بعید به نظر مى رسد.
البته نباید فراموش کرد که رونق کشورهای اسلامی و تمدن آن، برای بسیاری از پادشاهان هوسانگیز بود و رؤیای به چنگ آوردن این کشورها همواره یکی از آرزوهای پادشاهان غربی بود.
اما اگر می خواهید با جزئیات جالب تری درباره علل جنگ های صلیبی آشنا شوید ادامه مقاله را بخوانید:
اولین علت
ادامه مطلب...
[ جمعه 91/4/9 ] [ 9:48 عصر ] [ جلال ]
درسال 1095 میلادی جنگهای صلیبی میان مسلمانان و مسیحیان آغاز شد.
جنگهای صلیبی به جنگهایی گفته میشود که در آن مسیحیان با مسلمانان طی چندین دوره برای به دست آوردن بیت المقدس مبارزه کردند.
نخستین کسی که پرچم جنگ را برافراشت مردی از افراد کلیسا بود به نام ادمار دو لوپویی. جنگهای صلیبی هشت جنگ است که در جنگ اول و چهارم هیچیک از پادشاهان اروپایی دخالت نداشتند و فقط نجبا و اصیل زادگان بودند که بر صلیبیها فرمانروایی میکردند. غیر از جنگ اول در باقی جنگها مسیحیان از مسلمانان شکست خوردند.
در سال 1095 میلادی پاپ اوربانوس دوم همه مسیحیان اروپایی را مجبور کرد تا علیه ترکان مسلمان قیام کنند و شهر اورشلیم(بیت المقدس) واقع در فلسطین را اشغال کنند. در همان سال، سپاه بزرگی مهیا و رهسپار نخستین جنگ صلیبی گردید. عده زیادی از جنگجویان صلیبی در طول سفر خطرناک از اروپا تا خاورمیانه جان خود را از دست دادند. آنها که زنده ماندند در سال 1099 میلادی بیت المقدس را تسخیر کردند. بین سالهای 1099 میلادی تا 1250 میلادی شش جنگ صلیبی دیگر رخ داد ولی در هیچ یک از آنها صلیبیون موفقیتی به دست نیاورند.
این جنگها به دعوت مقامات کلیسای کاتولیک رومی و همراهی و حمایت امپراتور روم شرقی، با اعلام هدف آزادسازی بیتالمقدّس (اورشلیم) و زادگاهحضرت مسیح علیهالسلام و دیگر معالم مسیحی در فلسطین از دست مسلمانان و ایجاد دولتهای صلیبی در نقاط مختلف فلسطین صورت گرفت. جنگهای صلیبی مجموعاً هشتبار به وقوع پیوست. اروپاییان دست یافتن به ثروتهای عظیم شرق را مطمح نظر داشتند و رسیدن به اهداف اقتصادی و اجتماعی نتایجی بسیار مهم و تأثیرات متقابل زیادی بر طرفین جنگ داشت.
[ جمعه 91/4/9 ] [ 9:47 عصر ] [ جلال ]
-تخریب کلیسای مقبره مقدس توسط خلیفه فاطمی حاکم بأمرالله در سال 1009 لکن خود مسلمانان مبالغ معتنابهی خرج تعمیر مجدد آن کردند
بعدها در زمان ملکشاه مسلمانان توانستند دمشق، بیتالمقدس و برخی نواحی دیگر در شام را تصرف کنند. یکی از نشانههای آشفتگی روم شرقی پس از این جنگها درخواست کمکآلکسیوس یکم از دشمنش پاپ بود. ولی گرگوری درگیر کشمکشها بین پاپ و پادشاهان اروپایی بود و نمیتوانست از امپراتور آلمان درخواست جنگ کند. درنتیجه جنگ صلیبیای به وقوع نپیوست.
اگر قسطنطنیه به دست ترکان میافتاد، تمامی اروپای خاوری در برابر لشکریان آنها مفتوح میشد. آلکسیوس غرور مذهبی را فراموش کرد،و سفرایی نزد پاپ اوربانوس دوم و شورای پیاچنتسا گسیل داشت، و اروپای لاتین را تشویق کرد او را در هزیمت دادن ترکان از اروپا یاری کند.
آلکسیوس میگفت که مبارزه با این جماعت کفار در خاک آسیا عاقلانهتر است تا منتظر سیل آنها از طریق شبه جزیرهی باکان به پایتختهای اروپایی .
[ جمعه 91/4/9 ] [ 9:41 عصر ] [ جلال ]
[ چهارشنبه 91/3/10 ] [ 11:53 عصر ] [ جلال ]
جنگهای صلیبی
نکته:
پس از آنکه بیت المقدس به تصرف مسلمانان در آمد.کلیه پیروان ادیان الهی بخصوص مسیحیان آزادی عمل داشتند. مسیحیان نه تنها در شهر ، بلکه در سرتاسر جهان اسلام با آزادی کامل زندگی میکردند. اما در حدود 1000 سال میلادی ، در حالی که عدهای از مسیحیان منتظر ظهور حضرت عیسی علیهالسلام در بیت المقدس بودند، اخبار ی توام با اغراق در اروپا در مورد آزار و اذیت زائران اروپایی به بیت المقدس انتشار یافت.
دلیل مستقیم شروع جنگ صلیبی اول درخواست کمک امپراتور روم شرقی آلکسیوس یکم از پاپ اوربان دوم برای مقابله با پیشرویهای مسلمانان در خاک امپراتوری روم شرقی بود. اگرچه تلاشها برای حل مناقشات بین کلیسای کاتولیک و کلیسای ارتدکس شرقی پس از جدایی شرق و غرب شکست خوردند اما آلکسیوس همچنان به کمک از جانب پاپ امیدوار بود.
[ چهارشنبه 91/1/2 ] [ 2:0 عصر ] [ جلال ]