در حالی که قرار است همایشی تفرقهافکن با عنوان «موضع علمای اسلامی درباره مسئله سوریه» با حضور یوسف القرضاوی در قاهره برگزار شود، چشمها منتظر دیپلماسی وحدت اسلامی و عملکرد در یکی از بحرانیترین مسائل شیعی و سنی است.

خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیان: روز گذشته منابع خبری قطر از جمله پایگاه خبری الشرق در خبری از برگزاری همایشی با عنوان «موضع علمای اسلامی درباره مسئله سوریه» خبر دادند.
بنابر این گزارش در این همایش که 13 ژوئن(23 خرداد)در قاهره برگزار خواهد شد، قرار است شیخ یوسف القرضاوی مفتی تندرو و هتاک قطری شرکت کند.
* اجلاس علمای سلفی تفرقهافکن با حضور قرضاوی درباره سوریه
وی در پی دیدار با «دکتر محمد البلتاجی» عضو مشهور جماعت اخوان المسلمین مصر که از او برای شرکت در این همایش دعوت کرد، بار دیگر سخنان نادرست و فتنهانگیز خود را مطرح کرده و گفته است: شایسته نیست که مصر در مسئله سوریه بدون تحرک باقی بماند بهویژه در زمانی که جریان نظامی صفوی علنا وارد عرصه شده است لذا رهبران مصری باید به مظلومان سوریه کمک کند.
پیش از این نیز یوسف القرضاوی در پی حوادث دو ساله سوریه بارها و بارها به حزبالله لبنان، ایران و تشیع حمله کرده و از تروریستهای سوریه حمایت کرده است.
اما نکته مهمتر در این خبر این است که برگزاری همایشی با حضور علمای سلفی درباره حوادث سوریه در حالی صورت میگیرد که مجمع تقریب مذاهب اسلامی قرار بود در سال گذشته اجلاس بینالمللی «علما و نخبگان جهان اسلام درباره راهکار حل اسلامی بحران سوریه» را برگزار کند.
* کمیته جهانی صلح اسلامی و مجمع تقریب همچنان بدون برنامه برای سوریه
پس از مدتی عملا برگزاری این اجلاس منتفی شد و چندی پیش این مجمع ضمن اقدامی مثبت در اواخر اردیبهشت در لبنان «کمیته جهانی صلح اسلامی» را تشکیل داد که از جمله اولویتهای کاری آن مسئله سوریه بود.
در بیانیه پایانی آن کمیته درباره این مسئله چنین آمد: کمیته جهانی صلح اسلامی تاکید میدارد درگیری در سوریه نزاعی دینی، یا مذهبی و یا طایفهای نیست بلکه این درگیری ناشی از توطئه استعمارگران غربی و با حمایت برخی کشورهای عربی و منطقهای می باشد و هدف آن حذف محور مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی و تضعیف و نابودی امت اسلامی و جبهه مستضعفین میباشد لذا بر ضرورت حفظ وحدت و حاکمیت ملی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی این کشور و حل این مسئله از طریق گفتوگوی ملی و پایان دادن به ریختن خون ملت بزرگ سوریه تاکید کرده و کمکهای لازم برای تسهیل جهت گفتوگوی ملی ارائه می گردد.
اما هنوز اقدام اساسی این کمیته درباره مسئله سوریه مطرح نشده و معلوم نیست که چه راهکار اسلامی برای این مسئله در «کمیته جهانی صلح اسلامی» مطرح است.
* گروه تماس مجمع جهانی بیداری اسلامی بدون فعالیت دو ساله
در کنار این باید به «مجمع جهانی بیداری اسلامی» نیز اشاره کرد که با نگاهی به وحدت در جهان اسلام تشکیل شد و در آبان 90 دبیر کل آن مهمترین مصوبه شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی را تشکیل گروههای تماس عنوان کرده و گفته بود: این گروهها حسب مورد به بخشهای مختلف جهان اسلام اعزام میشوند تا اوضاع و مسایل کشورهای اسلامی را از نزدیک بررسی کرده و گزارش آن را به دبیرخانه و متعاقبا به شورای هماهنگی و به مجمع عمومی ارائه کنند.
اما تقریبا از آن موقع تاکنون هیچ گزارشی درباره فعالیتهای این گروه تماس که باید بر اساس اولویت مسئله سوریه را در صدر کارهای خود قرار میداد منتشر نشده است.
بنابر این گزارش به نظر میرسد همچنان جریانهای تفرقهافکن در جهان اسلام از چابکی عملیاتیتری برای اقدامات تفرقهافکن خود برخوردار هستند و باید منتظر بود که چه زمان میتوان شاهد حرکت جدی در عرصه «دیپلماسی وحدت اسلامی» بود، «دیپلماسی»ئی که از نام آن چابکی و در عین حال حکمت برخاسته است.
[ یکشنبه 92/3/19 ] [ 10:18 عصر ] [ جلال ]