سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کشتار ریحانلی توسط تروریستهای «دوست» دولت اردوغان صورت گرفت

سخنگوی کنگره دمکراتیک خلق‌های ترکیه در گفت‌وگو با فارس:
کشتار ریحانلی توسط تروریست‌های «دوست» دولت اردوغان صورت گرفت

یکی از فعالان سیاسی ترکیه تاکید کرد دولت و حکومت ترکیه به طور غیرمستقیم مسئول قتل عام ریحانلی است، کشتار ریحانلی توسط کسانی صورت گرفت که دولت اردوغان آنان را دوست و انقلابی و قهرمان می‌نامد.

خبرگزاری فارس: کشتار ریحانلی توسط تروریست‌های «دوست» دولت اردوغان صورت گرفت

 

به گزارش دفتر خبرگزاری فارس در ترکیه، به دنبال انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در شهرستان ریحانلی واقع در نوار مرزی ترکیه و سوریه و کشته و زخمی شدن بیش از 200 شهروند ترکیه، دولت آنکارا که خاک ترکیه را تبدیل به پایگاهی امن برای تروریست‌های سلفی و تکفیری در برابر دولت دمشق نموده، انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه دراز کرد و بشار اسد را مسئول این حادثه اعلام کرد.

این در حالی است که احزاب سیاسی مخالف دولت اردوغان وی را به دلیل حمایت نسنجیده و غیر مسئولانه از تروریست‌هایی که علیه دولت سوریه می جنگند، مسئول این کشتار و عاملان این جنایت را نیز همین تروریست‌ها دانستند.

در همین راستا و برای روشن شدن اذهان عمومی درباره تحولات سوریه و نقش ترکیه در این بحران گفتگویی با آقای «محمد جهاد ابراری» سخنگوی گروه جوانان مسلمان ضد سرمایه‌داری و عضو کنگره دمکراتیک خلق‌های ترکیه صورت گرفت. 

ابراری با تاکید بر اینکه عاملان این کشتار همان کسانی هستند که دولت اردوغان آنان را دوست و انقلابی و قهرمان می‌نامد، خاطرنشان کرد که این قتل عام حامل پیامی از سوی مخالفان به دولت اردوغان بود، اما رسانه‌های طرفدار دولت آنکارا تلاش کردند تا دولت سوریه را مسئول این کشتار معرفی کنند.

 وی با ذکر اینکه دولت اردوغان مدتی است سیاست مذهب‌گرایانه و اموی محور دنبال می‌کند، سیاست دولت آنکارا در قبال خاورمیانه را کورکورانه توصیف کرد و گفت هر قطره خونی که در سوریه بر زمین ریخته می‌شود، به سود آمریکا و اسرائیل است.

 سخنگوی کنگره دمکراتیک خلق‌های ترکیه در بخش دیگری ازر اظهارات خود گفت: دولت ترکیه در حدی نیست که فکر کند با یک مشت تروریست می‌تواند کار سوریه را یکسره کند. البته آمریکا و اسرائیل می‌دانستند که این امر به این سادگی‌ها نیست، ولی چون چیزی از دست نمی‌دانند، صرفاً ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس متضرر می شدند از این امر استقبال کردند.

 این کارشناس ترکیه‌ای همچنین تأکید کرد: این مخالفانی که ترکیه با دست خود آنها را به این منطقه آورده و به دستشان سلاح داده، خیلی راحت سلاح‌های خود را به سوی ترکیه نشانه خواهند رفت، زیرا چیزی ندارند که از دست بدهند.

 ****متن کامل این گفت‌وگو به شرح ذیل است****

فارس: در رسانه های ترکیه گفته شد که سرویس های اطلاعاتی ترکیه و نیروهای امنیتی از وقوع حادثه ریحانلی با خبر بوده‌اند. اگر در پس پرده این ماجرا دولت ترکیه قرار دارد، هدف چه بوده است؟

ابراری: به عقیده من دولت و حکومت ترکیه  نه به طور مستقیم ولی به طور غیرمستقیم مسئول قتل عام ریحانلی است. زیرا عاملان این قتل عام همان کسانی هستند که دولت اردوغان آنان را دوست و انقلابی و قهرمان می نامد.

این امر کاملا روشن و آشکار است. کما اینکه اسنادی که بعد از این حادثه مطرح شد این امر را تایید می کند. کسانی که مرتکب این قتل عام شده اند به لحاظ اینکه از منظر هوش سیاسی و ظرفیت استراتژیک حتی از حزب حاکم عدالت و توسعه که آنها را تغذیه می کند کمتر است، دست به چنین کارهایی می زنند. به عبارتی ریحانلی اولین مورد نیست.

هدف از قتل عام ریحانی، سرنگون‌سازی رژیم سوریه

قبل از هر چیز هدف، خراب کردن این قتل عام بر سر سوریه به کمک دولت آنکارا و رسانه های طرفدار اردوغان بود. این عده می خواستند با این کار از حمایت ملت های حامی رژیم سوریه در منطقه بکاهند و در ضمن حمات مادی، لجستیک و نظامی بین المللی از خودشان را افزایش دهند و در صورت امکان زمینه مداخله نظامی از خارج را فراهم کنند.

پیام قتل عام ریحانلی به دولت آنکارا

دومین هدف قتل عام ریحانلی دادن پیامی از سوی مخالفان به دولت آنکارا بود. به این صورت که حالا دیگر گروه‌هایی که در سوریه می جنگند متوجه شده اند که از آنها استفاده ابزاری می شود. آنها را با این وعده که پس از چهار پنج ماه جنگ در سوریه قدرت را بدست خواهند گرفت گول زدند و به این جنگ سوق دادند، اما نتیجه اینگونه نشد.

جنگی خونین آغاز شد و کماکان هم ادامه دارد و حالا فهمیده‌اند که کار به این سادگی‌ها هم نیست و لذا نسبت به کسانی که آنها را به ورطه کشانده‌اند خشمگین شده اند. آنها می‌گویند: ما همه کار کردیم ولی دولت سوریه کماکان روی پا ایستاده و بدتر اینکه شما مثل گذشته کمک نظامی هم نمی کنید. فکر نکنید که می توانید ما را همین طوری به حال خود رها کنید. اگر ما را رها کنید این آتش دامن شما را هم می گیرد.

این اقدام در حقیقت پیامی است به دولت آنکارا مبنی بر اینکه فکر عقب کشیدن را از سر خود خارج کن. البته دولت آنکارا هم قبلا بدون اینکه به عواقب این کار فکر کرد به طرزی بی بصیرتانه و بی فراستانه وارد این ماجرا شد.

فارس: ارزیابی شما از سیاست دولت آنکارا در قبال مسئله سوریه چیست؟

ابراری: اصولا دولت آنکارا اینک نمی‌داند چکار باید بکند. اگر لحظه ای امکان عقب نشینی بدون آسیب دیدن از این ماجرا را پیدا کنند، پرونده سوریه را خواهند بست. اما اینک نمی دانند از این باتلاق چگونه خلاصی یابند. ترکیه حتی نتوانست از بزرگترهای خود نقشه راهی دریافت کند و لذا خطا روی خطا می‌کند.

دولت اردوغان مدتی است که سیاست مذهب گرایانه و اموی محور دنبال می کند و حالا دیگر حتی نمی توانند این امر را کتمان کنند.

فارس: احمد داوداوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت بشار اسد می خواهد به کمک ایران و حزب الله کمربند «نصیری – شیعه» ایجاد کند و ایران و حزب الله عملاً وارد درگیری‌ها در سوریه شده اند. نظر شما در این زمینه چیست؟

ابراری: من هرگز باور نمی‌کنم از نیروهای حزب‌الله حتی یک نفر در جنگ سوریه دخالت کند. حتی کسانی که این ادعا را مطرح کرده اند هم باورشان نمی شود. در سوریه نیروهای خودجوشی وجود دارند که دارند کشورشان و اماکن مذهبی را در مقابل قدرت های غارتگر دفاع می کنند.

هیچ کس هم منکر این امر نیست. هرکس هم که با حزب الله طرف شود بازنده خواهد بود. سخنان نصرالله در آخرین سخنرانی اش و اینکه وی مرد عمل است را اسرائیلی ها ، لبنانی ها و دشمنان فلسطین به خوبی می دانند. در آینده نزدیک دشمنان سوریه هم خواهند فهمید.

فارس: آیا ایران و ترکیه می توانستند بدون دخالت قدرت های غربی مسئله سوریه را حل کنند؟ آیا هنوز هم این امکان وجود دارد؟ چگونه؟

ابراری: البته که می توانستند حل کنند. ایران و حزب الله بارها با مخالفان تماس برقرار کردند، بارها زمینه مذاکره و دیالوگ را فراهم کردند. اما این تلاش ها از سوی آمریکا و ترکیه و کشورهای عربی خنثی شد.

ترکیه در حدی نیست که فکر کند با یک مشت تروریست می تواند کار سوریه را یکسره کند. البته آمریکا و اسرائیل می دانستند که این امر به این سادگی ها نیست، ولی چون چیزی از دست نمی دانند و صرفا ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس متضرر می شدند از این امر استقبال کردند.

در سوریه هر قطر خونی که ریخته می‌شود، به سود آمریکا و اسرائیل است. در حال حاضر شرایط دیالوگ به هیچ وجه فراهم نیست، زیرا اگر بود بیش از همه ترکیه خواهان آن می شد، چونکه اینک متوجه شده وارد چه باتلاقی شده است.

فارس: در حالی در میان کسانی که علیه بشار اسد می جنگند غیر مسلمانان و حتی غیر سوری ها نیز حضور دارند، چرا داوداوغلو اصرار دارد که این جنگ را جنگ مذهبی و قومی قلمداد کند؟ چرا به وهابی‌هایی که تکبیرگویان سر می‌برند و یا غیر مسلمانان اشاره ای نمی کند؟ این مزدوران از کجا و چگونه تغذیه می شوند؟

ابراری: تروریست هایی که به سوریه آمده‌اند، اردوگاه ها، تلفات جانی و مالی، آینده رهبران مخالفان و مسائلی از این دست مسائلی هستند که حل آنها بسیار دشوار است. این مخالفانی که ترکیه با دست خود آنها را به این منطقه آورده و به دستشان سلاح داده خیلی راحت سلاح های خود را به سوی ترکیه نشانه خواهند رفت، زیرا چیزی ندارند که از دست بدهند.

آنها به اعتماد ترکیه از جان و مال خود گذشته اند. اما حزب عدالت و توسعه به لحاظ ذهنی حزبی مذهب گراست. از سوی دیگر به لحاظ الزام اتحاد با سایر رژیم‌های همدست آمریکا در منطقه، ترکیه در چارچوب همین اتحاد باید نقش خود را در زمینه مذهب گرایی ایفا می کرد.



[ شنبه 92/4/15 ] [ 10:48 عصر ] [ جلال ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه