سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عضو فهرست ملی – عربی تونس در گفتوگو با فارس مطرح کرد

عضو فهرست ملی – عربی تونس در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
ضرورت از سرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه/ ژنو 2 مذاکره کشورهای حامی قتل و کشتار است
خبرگزاری فارس: ضرورت از سرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه/ ژنو 2 مذاکره کشورهای حامی قتل و کشتار است

یکی از اعضای فهرست ملی–عربی تونس با تأکید بر ضرورت از سرگیری روابط تونس با سوریه گفت از کنفرانس ژنو 2 انتظار چندانی نداریم چون مذاکراتی میان کشورهای قدرتمند و طرف‌های حامی قتل و کشتار است درحالیکه راه‌حل بحران سوریه باید سوری – سوری باشد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس ، بیش از یک سال است که از قطع روابط دیپلماتیک تونس با سوریه می‌گذرد، تصمیمی که بازتاب‌های منفی آن همچنان در جامعه تونس همچنان قابل مشاهده است و یکی از مهمترین این بازتاب‌ها جذب جوانان ساده لوح و فقیر از سوی شبکه‌های تروریستی و راهی کردن آنها به سوریه تحت عنوان «جهاد» جهت مبارزه با نظام سوریه است.

این موضوع موجب شده تا روابط متشنج دو کشور بیش از پیش متشنج‌تر شود، به گونه‌ای که تحلیلگران و کارشناس این تصمیم را یکی از تصمیم‌های نادرست و اشتباه دولت انتقالی تونس در قبال بحران سوریه می‌دانند.

به همین منظور «فهرست ملی – عربی تونس» تصمیم گرفته تا با اتخاذ تدابیر و اقداماتی با تحت فشار قرار دادن دولت تونس، این کشور را به از سرگیری رابطه مجدد با سوریه وادارد.

به همین منظور این فهرست اعلام کرده است که هر چهارشنبه تجمع اعتراض آمیزی را در برابر ساختمان وزارت خارجه تونس برگزار خواهد کرد و از دستگاه دیپلماسی و خارجی تونس خواهند خواست به هر طریق ممکن زمینه از سر گیری این روابط را فراهم کند.

خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس در این ارتباط گفت‌وگویی با «عبد الناصر البدروشی» از اعضای فهرست ملی – عربی تونس انجام داده است که مشروح آن در زیر می‌آید:

فارس: حزب فهرست ملی – عربی تونس اقدام به برگزاری تجمعات اعتراض‌آمیزی روزهای چهارشنبه هر هفته برای تحت فشار قرار دادن وزارت خارجه تونس برای از سرگیری رابطه با سوریه کرده است، میزان تاثیر این اقدام بر دولت تا چه اندازه بوده است؟

البدروشی: در گذشته تلاش‌هایی در این خصوص صورت گرفته بود، اما با عدم توجه و نادیده گیری دولت مواجه شد، به همین دلیل مناسب دیدیم که فشارهای خود را تشدید کنیم و به همین منظور تصمیم گرفتیم، تجمعات اعتراض‌آمیز دوره‌ای برگزار کنیم، چون دولت تونس هیچ دلیل قاطع و قانع کننده‌ای برای این قطع رابطه نداشت و به نظر می‌رسد که این اقدام، اقدامی دیکته شده از سوی خارج است،‌ در حالی‌که هم در تونس و هم در سوریه اقلیت‌هایی از هر دو کشور وجود دارند و این قطع ارتباط بر آنها تاثیر منفی گذاشته است.

در سطح مردمی از این اقدام استقبال بسیاری شده و حضور و مشارکت مردم در کنار تجمع اعتراض آمیز حزب دلیل این مدعاست، این موضوع در سطح رسانه‌ای چه محلی و چه خارجی نیز قابل ملاحظه است و امیدواریم که دولت نیز به این خواسته توجه داشته باشد.

فارس: آیا پس از دو هفته از این اقدام مسئولان امر واکنشی از خود نشان داده‌اند؟

البدروشی: تاکنون هیچ واکنشی نه مثبت و نه منفی از سوی وزارت خارجه مشاهده نکرده‌ایم، با این حال ما به فعالیت جهت تحت فشار گذاشتن دولت تونس ادامه می‌دهیم.

فارس: خانواده اتباع تونسی که فرزندان آنها در عملیات‌های تروریستی در سوریه مشارکت داشتند و هم اکنون در بازداشت به سر می‌برند، در چه وضعیتی به سر می‌برند؟

البدروشی: پیشتر فعالیت‌هایی را برای یاری سوریه انجام دادیم و در این چارچوب همایشی تحت عنوان «فرزندان فریب خورده ما» برگزار کردیم تا اوضاع جاری در سوریه را برای شرکت‌کنندگان در همایش توضیح دهیم و تاکید کنیم، جوانانی که راهی سوریه شده‌اند، جوانان فریب خورده‌ای هستند که مغزهای آنها از سوی شبکه‌های تروریستی شستشو داده شده است.

این درحالی است که رسانه‌ها نیز در این امر کوتاهی‌های بسیاری می‌کنند و هیچ گامی در زمینه نشان دادن درد و رنج خانواده‌هایی که فرزندانشان در سوریه به سر می‌برند و با شرایط بسیار سختی مواجه هستند، برنداشته‌اند. بدون اینکه از سرنوشت فرزندانشان مطلع باشند و این آگاهی جز با از سرگیری روابط مجدد با سوریه حاصل نمی‌شود.

فارس: مسئولیت اوضاع میدانی پیچیده سوریه و شمار زیاد قربانیان و اوضاع بد معیشتی مردم این کشور را متوجه چه طرف‌هایی می‌دانید؟

البدروشی: اوضاع آشفته و بحرانی سوریه تنها با توقف حمایت کشورهای غربی و هم پیمانان منطقه‌ای آنها از جمله عربستان سعودی، ترکیه و اردن از گروه‌های تروریستی بهبود نخواهد یافت و در این میان هیچ‌گاه اقدامات دولت تونس در دشمنی ورزیدن با دولت و مردم سوریه را نیز فراموش نمی‌کنیم، بدون تردید سازمان اخوان المسلمین مهمترین عامل رخدادهای جاری در سوریه است و دلیل این امر دیدارهای مکرر رهبران تونس و ترکیه و مصر تا پیش از سقوط اخوانی‌ها در این کشور طی دوره گذشته و هماهنگی‌های موجود میان آنها علیه سوریه است و درحال حاضر که دولت در تونس تغییر کرده، انتظار داریم، دولت «مهدی جمعه» به خواسته‌های ما توجه داشته باشد.

فارس: اوضاع سیاسی سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

البدروشی: برعکس اوضاع اجتماعی آشفته حاکم بر سوریه، روند سیاسی در این کشور شکل و قالب طبیعی خود را سپری می‌کند و دلیل این امر آن است که مردم سوریه در طول بحران هیچ‌گاه از دولت و ارتش خود روی گردان نشدند. همچنین ایستادگی و مقاومت مردم و ارتش سوریه مهمترین عامل در شکست‌های خوردن طرح‌های امریکایی و صهیونیستی در سوریه بود و همین موجب شد تا محور دشمن سوریه به رهبری آمریکا سرانجام در مقابل سوریه سر فرود آورد.

فارس: به نظر سریع‌ترین راه خروج از بحران سوریه چیست؟

البدروشی: بدون تردید هر راه حلی که ارائه می‌شود، باید سوری – سوری باشد و ما هیچ گزینه‌ای جز حمایت از خواست مردم سوریه نداریم و اینکه اجازه دهیم مردم سوریه به دست خود سرنوشت‌اشان را رقم بزنند.

فارس: در این اواخر شاهد درگیری‌های شدید گروه‌های مسلح از جمله داعش با دیگر گروه‌های مسلح بوده‌ایم، نظر شما در این‌باره چیست؟

البدروشی: مقاومت و ایستادگی مردم سوریه تروریست‌ها را به این نقطه کشاند، چون اگر حمایت مردم سوریه از گروه‌های مسلح وجود داشت و آنها از حمایت در داخل سوریه برخوردار بودند، هیچ‌گاه به جان هم نمی‌افتادند. به نظر من از زمان شکست طرح اخوان المسلمین گروه‌های مسلح در سوریه نیز سقوط کردند.

فارس:‌ تا برگزاری ژنو 2 تنها چند روز بیشتر باقی نمانده است، به نظر شما آیا این کنفرانس با نتایج مثبتی همراه خواهد بود؟

البدروشی: همان طور که گفتید، از کنفرانس ژنو 2 انتظار چندانی نمی‌توان داشت، چون مذاکراتی میان کشورهای قدرتمند و طرف‌های حامی قتل و کشتار است و همان طور که گفتم، تنها راه حل بحران سوریه راه حل سوری – سوری است، به ویژه آنکه حامیان سوریه هیچ گاه از این کشور روی گردان نشده و همواره حامی آن بوده‌اند.



[ سه شنبه 92/11/1 ] [ 10:41 عصر ] [ جلال ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه