سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پشت پرده سناریو سازی پرونده سلاحهای شیمیایی علیه سوریه

تحلیل/
پشت پرده سناریو سازی پرونده سلاح‌های شیمیایی علیه سوریه

خبرگزاری فارس: غرب که از پروژه براندازی دولت سوریه از طریق تروریست‌ها و شورای امنیت، ناامید شده‌ می خواهد با سناریوی سلاح‌های شیمیایی، بهانه لازم برای دخالت نظامی در این کشور را فراهم کند.

خبرگزاری فارس: پشت پرده سناریو سازی پرونده سلاح‌های شیمیایی علیه سوریه

 

به گزارش فارس، امین حطیط تحلیلگر پایگاه خبری المنار در مقاله خود به موفقیت سوریه در کنترل تجاوز هفده ماهه اخیر اشاره می کند و می نویسد: حال که تجاوز « آتشفشان دمشق ... زلزله سوریه » با شکست روبرو شده، جبهه متجاوز، پرونده سلاح های شیمیایی را به جریان انداخته و فرضیاتی را ساخته و بر اساس آن نتیجه گیری هم کرده تا از این طریق، سوریه و هم پیمانانش را تحت فشار قرار دهد و شرایط مناسب را برای تحقق اهداف آمریکا از این تجاوز، فراهم کند. این جبهه به شکل عام و آمریکا و اسرائیل به شکل خاص، مسائلی را در ذهن خود ساخته و پرداخته اند تا شرایط مطلوب خود را فراهم کنند. آنها در این راستا به ارائه سناریوها، تعریف خطرات، بازتاب‌ها و لزوم دخالت می پردازند. این اقدامات، سؤالاتی را پیرامون احتمال موفقیت آمریکا در سرمایه گذاری روی موضوع سلاحهای شیمیایی سوریه و دستیابی این کشور به هدف نهایی خود در این بازی، مطرح می کند.

محدویت‌های استفاده از سلاح های شیمیایی

سلاحهای شیمیایی به موادی گفته می شود که به منظور نابودی کورکورانه انسان و محیط ساخته می شوند و از طریق گازهای سمی، دستگاه تنفسی انسان را هدف قرار می دهد. مواد سوزاننده موجود در این سلاح‌ها به پوست بدن آسیب می زنند و برخی دیگر از مواد موجود در آن، دستگاه هاضمه یا عصبی را تحت تأثیر قرار می دهند که در نتیجه موجب مرگ یا ناتوانی یا فلج شدن یا بی حسی یا بیهوشی دائم یا موقت می گردد. سلاح‌های شیمیایی در بیشتر اوقات، محیط و مواد طبیعی موجود در آن به ویژه گیاهان و آب را تحت تأثیر قرار می دهد و به همین دلیل سلاح‌های شیمیایی در کنار سلاح‌های هسته ای و میکروبی، سلاح‌های کشتار جمعی را تشکیل می دهند. تأثیر سلاح‌های شیمیایی از حد و حدود زمانی و مکانی هدف مورد نظر، فراتر می رود و به همین سبب می تواند موجب کشتار جمعی شود که از نظر قوانین کیفری بین المللی، جنایت محسوب شده و پیگرد قانونی دارد؛ به همین دلیل استفاده از این سلاح‌ها بر طبق قوانین بین المللی و قانون جنگ، مقید به قواعد سفت و سختی است که هر ارتشی خود را موظف به رعایت آن می داند. 

عراق و اسرائیل تنها استفاده کنندگان سلاحهای شیمیایی در خاورمیانه

یکی از قوانین جنگ این است که استفاده از سلاح شیمیایی فقط در اراضی دشمن و در یک محدوده مکانی کوچک آن هم در برخی شرایط خاص، امکانپذیر است و استفاده کننده نیز عموماً از قدرت یا خصوصیتی برخوردار است که حتی در صورت عدم لزوم استفاده از سلاح شیمیایی نیز می تواند از بازخواست بین المللی مصون بماند، به همین علت، کمتر کشوری حاضر به استفاده از سلاح‌های شیمیایی در جنگ شده است. در منطقه خاورمیانه تنها دو کشور از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند: یکی اسرائیل علیه لبنان و غزه، و دیگری عراق در زمان صدام علیه ایران و حلبچه که با اطلاع، حمایت و تشویق کشورهای غربی صورت گرفت و این کشورها در آغاز کار، هیچ تلاشی برای محکومیت استفاده از این سلاح‌ها به ویژه در مورد اسرائیل، در شورای امنیت صورت ندادند.

سوریه بر اوضاع کشور مسلط است و نیازی به استفاده از سلاح‌های شیمیایی ندارد

سوریه با صراحت تمام اعلام کرده که در چارچوب دفاع از موجودیت و یکپارچگی ارضی خود که مورد حمله متجاوزان قرار گرفته، به سلاح شیمیایی متوسل نخواهد شد، به دو دلیل: یکی اینکه هیچ انسانی به بهانه دفاع از دشمنانی که وارد سرزمین او شده اند، حاضر نمی شود به خودش ضربه‌ای وارد کند، دیگر اینکه هر چند تسلط نیروهای ارتش سوریه بر برخی مناطق تا حدی کم شده اما این نیروها همچنان کنترل اوضاع را دست دارند و با سلاحهای متعارف هم می توانند نبرد را به نفع خود تمام کنند.

پس از جنایت تروریستی دمشق که منجر به کشته شدن ارکان اتاق بحران سوریه شد، نبرد دمشق آغاز گردید و این نبرد، سطح و توان بالای نیروهای مسلح سوریه را به نمایش گذاشت تا جاییکه این نیروها موفق شدند بیش از 12 هزار مسلح نفوذی را عقب رانده و بیش از 9 منطقه پایتخت را از وجود آنها پاکسازی کنند. این نبرد، غرب را در بهت و حیرت فرو برد و آن را مجبور کرد تا پرونده سلاح‌های شیمیایی را علیه سوریه به جریان بیندازد، اقدامی که سؤالاتی را پیرامون اهداف آمریکا از به جریان انداختن این پرونده، برانگیخته است.

رژیم صهیونیستی بزرگترین دارنده سلاح ها شیمیایی در منطقه

آمریکا با همراهی اسرائیل، نگرانی هایی را علیه سلاح‌های شیمیایی سوریه برانگیخته است تا به زعم خود، زمینه عبور از موانع پیش روی خود در شورای امنیت را فراهم سازد، از جمله این نگرانی ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

الف: طرح این ادعا که سوریه بخشی از ذخایر سلاح‌های شیمیایی خود را به حزب الله داده یا لااقل قصد دارد این کار را انجام دهد، که این به معنای تغییر واقعیات مرتبط با کشمکش اسرائیل و مقاومت اسلامی است و این اجازه را به اسرائیل می دهد تا برای جلوگیری از اختلال در توازن بازدارندگی، وارد عمل شود. این ادعا گزافه و بی ارزش است زیرا اسرائیل بزرگترین دارنده ذخایر هر سه نوع سلاح کشتار جمعی در منطقه است و در گذشته نیز از این سلاح علیه لبنان استفاده کرده است، بنابراین حزب الله هیچ منفعت یا فایده ای در استفاده از سلاح شیمیایی علیه طرفی که در این زمینه از توانمندی زیادی برخوردار است، ندارد. همچنین شرایط عینی، علاوه برعمل گرایی، تجهیزات، واقعیات و مسائل جمعیتی نیز گواه بطلان این ادعاست.

اکثریت مطلق مردم سوریه، حامی حکومت هستند

ب: طرح این ادعا که سوریه در جنگ دفاعی خود به استفاده از سلاح شیمیایی متوسل خواهد شد. علاوه بر دلایلی که پیش از این درباره بطلان ادعای مذکور بیان کردیم، نکته دیگری را نیز خطاب به عقلا مطرح می کنیم و آن اینکه ملت سوریه علیه حکومت خود قیام یا شورش نکرده است بلکه این ملت هم اکنون از طریق تروریسم آمریکایی، سلاح اسرائیل و ناتو و دلارهای نفتی اعراب، مورد مجازات قرار گرفته، زیرا همچنان از حکومت مقاوم و حامی مقاومت خود، پشتیبانی می کند و تداوم و مصونیت حکومت سوریه در واقع مبتنی بر حمایت مردمی است تا جایی که اکثر قریب به اتفاق مردم، پشت این حکومت ایستاده اند و در هیچ یک از مناطق سوریه، اکثریت مردم علیه حکومت قیام نکرده اند، حال چگونه ممکن است که حکومت، این مردم را که حامی او هستند، مجازات کند؟!

اهداف آمریکا در راه اندازی سناریوی سلاحهای شیمیایی

الف: آماده سازی فضای بین‌المللی برای پذیرش ایده استفاده از سلاح شیمیایی و آمادگی حکومت سوریه برای این اقدام و آنگاه تجهیز تروریست‌ها به این سلاح جهت استفاده در یک یا چند منطقه سوریه با هدف متهم کردن حکومت سوریه به استفاده از سلاح‌های شیمیایی؛ این سناریو درست شبیه قتل عام هایی است که توسط گروههای تروریست انجام شد اما آمریکا حکومت سوریه را متهم به آن کرد. هدف آمریکا این است که با اجرای سناریوی فوق، شورای امنیت را وادار سازد قطعنامه ای علیه سوریه و در جهت تأمین منافع تجاوزکارانه آمریکا تصویب کند.

ب: آماده سازی فضای بین المللی برای پذیرش اقدام نظامی سریع اسرائیل یا سایر کشورهای منطقه‌ای با هدف نابودی انبارهای سلاح‌های شیمیایی سوریه – البته اگر چنین انبارهایی وجود داشته باشند – و آنگاه توجیه تجاوز بر این اساس که اقدامی پیش‌دستانه برای دفاع از منطقه و نجات آن از خطر این سلاح‌ها بوده است. به همین دلیل مشاهده می شود که اردن، ترکیه و اسرائیل از آمادگی برای رویارویی با خطر فرضی «استفاده سوریه از سلاح شیمیایی» سخن می گویند.

ج: فشار به سازمان ملل ( شورای امنیت یا لااقل مجمع عمومی که حق وتو در آن وجود ندارد) برای صدور قطعنامه‌های شدید اللحن علیه دولت سوریه و در صورت امکان گنجاندن پرونده سوریه در ضمن بند هفتم. آمریکا از همان ابتدای تجاوز به دنبال این هدف بوده، زیرا بند هفتم، ابزار آمریکا علیه هر کشوری است که زیر بار زیاده خواهی هایش نمی رود. به همین خاطر عربستان با خط دهی آمریکا، در صدد تهیه پیش نویس قطعنامه‌ای در مجمع عمومی علیه سوریه است تا به عنوان پشتوانه ای برای ارجاع به شورای امنیت یا اقدام خارج از چارچوب این شورا مورد بهره برداری قرار گیرد.

آمریکا که تاکنون از همه ابزارهای غیراخلاقی و نیرنگ و فریب استفاده کرده، در همه نقشه های تجاوز تروریستی خود به سوریه ناکام مانده است، اما هنوز ناامید نشده، شکست مفتضحانه در سوریه را باور ندارد و قصد تداوم تجاوز فریبکارانه خود را دارد. در مقابل می بینیم که پایداری و آگاهی جبهه حمایت از سوریه چه در داخل این کشور و چه در سطح منطقه و جهان، توانمندیهایی دارد که همچون گذشته، حربه «احتمال استفاده سوریه از سلاحهای شیمیایی» را نیز خنثی می کند.



[ سه شنبه 91/5/10 ] [ 12:58 صبح ] [ جلال ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه