نیروهای دولتی میانمار مسئول اصلی خشونتها هستند

دیدهبان حقوق بشر طی گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی میانمار مرتکب قتل، تجاوز و بازداشتهای اجباری فراوان علیه اقلیت مسلمان قبیله روهینگا شده و در حمایت از هر دو طرف بودایی و مسلمان ناتوان بودهاند. همچنین رفتار غیرانسانی دولت میانمار در برخورد با اقلیت روهینگا در این کشور موجب بیخانمان شدن بیش از 100 هزار نفر شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیدهبان حقوق بشر در گزارش 56 صفحهای خود همچنین آورده است که دولت میانمار در جریان اختلافات میان بوداییها و مسلمانان در ژوئن 2012 تدابیر لازم برای جلوگیری از این فاجعه انسانی را اتخاذ نکرده و با وجود اینکه ارتش وارد ماجرا شده، کنار ایستاده و اجازه داده است که بوداییها به روستاها وخانههای مسلمانان حمله کنند و آنها را به آتش بکشند.
براد آرافر ـ سرپرست آسیا در دیدهبان حقوق بشر ـ در اینباره گفت: دولت میانمار مدعی است که جلوی اختلافات قومی ـ قبیلهای و خشونتها علیه مسلمانان در استان آراکان را گرفته است اما حوادث اخیر نشان میدهد که تبعیض نژادی و آزارهای دولت علیه اقلیت مسلمان همچنان ادامه
دارد.
دیدهبان حقوق بشر در نتیجه مصاحبه و گفتوگو با حدود 60 نفر از شاهدان و قربانیان
این حوادث در برمه و بنگلادش، جایی که اغلب مردم مسلمان میانمار به آن پناه بردهاند، از دولت برمه خواست تا اقدامات لازم برای پایان دادن به بدرفتاریهای نیرویهای دولتی علیه مسلمانان را انجام دهد. این سازمان همچنین تاکید کرد که دولت باید اجازه کار به رسانههای مستقل در میانمار را بدهد تا آنها بتوانند حقایق در مورد این حوادث را منتشر کنند.
در این گزارش آمده است که شاهدان مدعی هستند که دولت میتوانست به اختلافات این دو گروه پایان دهد؛ در حالی که ارتش خود به این خشونتها دامن زده است. پلیس، ارتش و نیروهای نگهبان مرزی مسلمانان را به قتل رساندند و بسیاری را دستگیر کردند. آنها خانههای مسلمانان را غارت کرده و غذاهای آنان را ربودهاند و بسیاری از خانهها را به آتش کشیدهاند.
این حوادث باعث شده است تا جمعیت زیادی از اقلیت مسلمان در غرب میانمار برای فرار از این خشونتها به کشورهای همسایه، بهویژه بنگلادش بگریزند که این امر موجب شده تا با کمبود غذا، آب آشامیدنی، اسکان و امکانات پزشکی مواجه شوند.
دیدهبان حقوق بشر تاکید کرده است که دولت میانمار صدها هزار مسلمان از قبیله روهینگا را بازداشت کرده که اغلب این افراد در طول بازداشت مورد بدرفتاری و شکنجههای وحشیانه قرار گرفتهاند.
براساس این گزارش در اواخر ژوئن، 82 نفر از قبیله روهینگا به اتهام نقض قانون مهاجرت توسط نیروهای دولتی دستگیر و به یک سال حبس محکوم شدند؛ از اینرو دیدهبان حقوق بشر از مقامات این کشور خواست تا مشخصات دقیق این زندانیان را اعلام کند و اجازه ملاقات آنان با خانوادههایشان و سازمانهای حقوق بشر را بدهد و همچنین دولت باید همه کسانی را که اتهام قابل قبولی علیهشان مطرح نیست، آزاد کند.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیدهبان حقوق بشر، اغلب مهاجران میانماری که به بنگلادش پناه بردهاند با بدرفتاری دولت این کشور مواجهند. دولت بنگلادش با بازگرداندن این مهاجران قوانین بینالمللی را نقض کرده است زیرا این مهاجران در صورت بازگشت با خطرات فراوانی از جمله گرسنگیهای طولانیمدت به علت سفر روی آب و قتل و شکنجه در برمه روبهرو هستند.
دیدهبان حقوق بشر در پایان از دولت بنگلادش خواست تا مرزهای خود را به روی میانماریها باز کند و حداقل برای مدت زمانی کوتاه آنها را پناه دهد تا بتوانند در وضعیتی امن به کشور خود باز گردند.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر درباره ناآرامیهای اخیر میانمار آمده است: نیروها
ی امنیتی میانمار به سمت مسلمانان روهینجا آتش گشوده و به زنان آنها تجاوز کردهاند.
در این گزارش 56 صفحهای همچنین آمده است: نیروهای امنیتی میانمار از مسلمانان و بوداییان محافظت نکردند و در عوض یک کمپین خشونتآمیز علیه مسلمانان روهینجا به راه انداختند.
خشونتهای میانمار که از ماه ژوئن در استان راخین میان بوداییان افراطی و مسلمانان روهینجا آغاز شد 80 کشته بر جای گذاشته است اما در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است که تلفات این درگیریهای بسیار بیشتر از آن چیزی است که گفته شده است.
فیل رابرتسون، معاون دیدهبان حقوق بشر در آسیا اظهار داشت: به نظر میرسد به خاطر
اصلاحات سیاسی در میانمار جامعه بینالمللی چشمان خود را بر روی درگیریهای میانمار بسته است.
وی افزود: روایت رومانتیک تغییر در برمه باعث کور شدن جامعه بینالمللی شده است.در سال 2010 پس از روی کار آمدن رئیسجمهور جدید میانمار بسیاری از زندانیان سیاسی از جمله آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی این کشور آزاد شدند.
آنگ سان سوچی هماکنون عضو پارلمان میانمار است. این اصلاحات سیاسی و گسترده با
عث تعجب جامعه بینالمللی شد. اما طی یک ماه اخیر درگیریهای نژادی میان مسلمانان روهینجا و بوداییان راخین نشان داد که میانمار همچنان نیازمند اصلاحات بسیاری است. رفتار نیروهای امنیتی میانمار که رفتاری نژادپرستانه محسوب میشود باعث شوکه شدن جامعه بینالملل شده است.
رئیسجمهور میانمار اعلام کرده مسلمانان روهینجا را به عنوان یک اقلیت نژادی به رسمیت نمیشناسد و تنها نسل سوم این مسلمانان که پیش از استقلال میانمار به این کشور وارد شدهاند را به رسمیت میشناسد.
تخمین زده میشود 800 هزار مسلمان روهینجا در میانمار زندگی میکنند. کشور همسایه بنگلادش نیز پذیرای
این مسلمانان نبوده است.
عدهای از آنها پس از آغاز درگیریها تلاش کردند با قایق به بنگلادش فرار کنند اما دولت بنگلادش همگی آنها را به میانمار بازگرداند.
گزارش دیدهبان حقوق بشر حاکی از آن است که نیروهای امنیتی میانمار پس از آغاز درگیریها میان مسلمانان روهینجا و بوداییان راخین دست به سرکوب خشونتآمیز و بیرحمانه روهینجا زدهاند و در بسیاری از موارد علاوه بر گشودن آتش به سمت آنها، به زنان آنها تجاوز کردهاند.
منبع: خبرگزاری ایسنا[ چهارشنبه 91/5/11 ] [ 11:2 عصر ] [ جلال ]