خبرگزاری فارس: یکی از رهبران معارض داخل سوریه با بیان اینکه غرب گفتوگو را نمیپذیرد و در پی تجزیه سوریه است، تأکید کرد که ترکیه و عربستان همچنان از خونریزی در سوریه حمایت میکنند.

"حمزة منذر" عضو هیئت رئیسه حزب "الارادة الشعبیة" و یکی از رهبران معارضان داخلی دولت سوریه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق درباره استعفای "کوفی عنان" فرستاده سازمان ملل به سوریه افزود: غرب تمایلی به اجرای طرح عنان که یکی از مهمترین بندهای آن توقف تسلیح و تجهیز گروههای مسلح در سوریه بود، نداشت. بویژه اینکه وزیر خارجه آمریکا بطور علنی از این موضوع سخن گفت و از گروههای مسلح خواست که سلاح خود را تسلیم نکنند. در این میان حتی "باراک اوباما" رئیسجمهور آمریکا حکمی را امضا کرد که به دستگاه اطلاعاتی آمریکا اجازه میداد از گروههای مسلح در سوریه به هر نحوی حمایت کنند.
وی افزود: این امر به آن معناست که غرب در اعلام تمایلش برای حل وفصل بحران سوریه کاملا دوگانه عمل میکند. از یک سو عنان با طرفهای تاثیرگذار در سوریه و طرفهای خارجی مختلف گفتوگو میکند و در این زمینه از روسیه نیز گوی سبقت را میرباید تا معارضان مسلح را به گفتوگو متقاعد کند اما غرب از سوی دیگر به هیچ وجه گفتوگو را نمیپذیرد و به دنبال تجزیه و شکاف در سوریه است.
این عضو هیئت رئیسه حزب "الارادة الشعبیة" افزود: برخی گمان میکنند که استعفای عنان، تلاش برای اعمال فشار بر روسیه است اما موضع روسیه ثابت است و تغییر نخواهد کرد. برخی دیگر گمان میکنند که این استعفا مقدمهای برای دخالت نظامی گسترده در سوریه است. این تفسیر نیز درست نیست زیرا تنها راهکار حل و فصل مشکل سوریه گفتوگو است و خود سوریها مسئول این گفتوگو و حل و فصل بحران در این کشور هستند.
این شخصیت معارض سوری تصریح کرد: در بحران سوریه، عناصر منطقهای مانند ترکیه و عربستان نیز نقش پررنگی دارند. آنها تلاش میکنند تا با برگزاری نشستها و کنفرانسهای مختلف جنگی الکترونیک و رسانهای علیه سوریه آغاز کنند و به همین منظور نیز همچنان از خونریزی در سوریه حمایت میکنند.
وی تاکید کرد: معادله درگیری سوریه کاملا آشکار است. آمریکا توطئه میکند، کشورهای حوزه خلیج [فارس] تامین مالی این توطئه را برعهده دارند و ترکیه حمایت لجستیکی را برعهده دارد به طوری که جنوب ترکیه اکنون مرکز فعالیتهای دستگاههای اطلاعاتی غربی علیه سوریه شده است.
منذر افزود: روسیه و چین تاکنون سه بار از حق وتوی خود برای جلوگیری از دخالت نظامی در سوریه استفاده کردهاند و حتی از اجرای گزینه نظامی علیه سوریه خارج از شورای امنیت سخن به میان آمده است اما هزینههای آن بسیار سنگین است.
وی گفت: معارضان ملی سوریه باید مسئولیت سهیم شدن در حل و فصل بحران جاری در کشور را بپذیرند و هرگونه دخالت خارجی و فتنهافکنی طائفهای، مذهبی، عشایری و غیره را رد کنند و به هیچ وجه نیز زیر بار همزیستی با نیروهای فاسد داخلی در سوریه نروند.
[ چهارشنبه 91/5/18 ] [ 2:57 عصر ] [ جلال ]