خبرگزاری فارس: انتقاد رسانهها از سیاستهای دولت ترکیه در قبال سوریه به شدت افزایش یافته و مطبوعات ترکیه و پایگاههای اینترنتی به شدت سیاستهای اردوغان در قبال را سوریه محکوم کرده و او را مجری سیاستهای آمریکا میدانند.

به گزارش فارس، پایگاه خبری نهرین نت در این ارتباط نوشت که مطبوعات ترکیه و شمار زیادی از پایگاههای خبری اینترنتی را مقالات و مطالبی فراگرفته است که سیاست حزب عدالت و توسعه ترکیه به ریاست "رجب طیب اردوغان"، نخست وزیر این کشور محکوم میکنند.
نهرین نت افزود: مطبوعات ترکیه و شمار زیادی از پایگاههای خبری اینترنتی تاکید میکنند آمریکا ترکیه را به باتلاق طرح سرنگونی نظام سوریه وارد کرده است.
این پایگاه خبری عراقی تاکید میکند هر روز مطبوعات و پایگاههای خبری ترکیه اردوغان و حزب وی را به حمایت از سیاستهای آمریکا برای نابودی منطقه به زیان ثبات ترکیه و روابط این کشور با همسایگان متهم میکنند.
نهرین نت مینویسد: "اوتکو چاکراوزر"، نویسنده ترک در مقالهای اظهار کرد که دولت حزب عدالت و توسعه راهبرد اشتباهی را در برابر بحران سوریه در پیش گرفته و با حمایت لجستیکی از گروهکهای تروریستی مسلح به صورت غیرقانونی در امور یک کشور مستقل دارای حاکمیت دخالت میکند.
چاکراوزر در مقالهای که در روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه آن را منتشر کرد، گفته است که دولت حزب عدالت و توسعه به ابتکارهای بین المللی برای حل بحران سوریه به شیوههای سیاسی بیاعتناست و از طرح کوفی عنان، فرستاده سابق سازمان ملل به سوریه و توافقنامه ژنو حمایت نکرد و به مسئولیت خود جهت تحت فشار قرار دادن مخالفان سوری برای پایبندی به طرح عنان و این توافقنامه عمل نکرد.
وی از دولت ترکیه خواسته است، از اشتباهاتش درس عبرت بگیرد و گامهایی برندارد که باعث تقویت دیدگاه دامن زدن به گرایشهای طائفهای در ترکیه و دخالت ترکیه در امور کشورهای دیگر شود.
از سوی دیگر "علی سرمان"، نویسنده و خبرنگار ترک نیز درباره پیامدهای اقدامات دولت اردوغان در قبال سوریه هشدار میدهد و مینویسد: ملت ترکیه بهای مشارکت دولت حزب عدالت و توسعه در طرح آمریکا برای نابودی منطقه و تقسیم آن بر اساس منافع واشنگتن را پرداخت میکند.
سرمان میافزاید: شمار زیادی از افراد غیرسوری از ملیتهای مصری و افغانی و لیبیایی در اردوگاههای ایجاد شده در ترکیه اقامت دارند و سپس این پرسش را مطرح میکند که چه چیز اقامت آنها در این منطقه شده و چه طرفی به آنان اجازه این اقامت را داده و چرا نیروهای امنیتی ترک آنها را از ایجاد آشوب و حمله به شهروندان ترک باز نمیدارند؟
وی میگوید: ترکیه به گذرگاهی برای افراد از تابعیتهای مختلف عربی تبدیل شده که درباره هویت آنها اطلاعاتی در دست نیست و دولت نیز در مقابل تعرض آنان فقط نظارهگر است.
همچنین "محمد علی گولر"، نویسنده ترک نیز سیاست حزب عدالت و توسعه ترکیه را سیاست خصمانه در قبال سوریه توصیف کرد و مینویسد: سیاست حزب حاکم اجرای طرحهای آمریکایی است که این حزب را به فروپاشی سوق میدهد.
گولر تاکید کرد: دولت حزب عدالت و توسعه به هنگام حمله آمریکا به عراق، حکومت را در ترکیه تحویل گرفت و حضور نظامی آمریکا در منطقه باعث ادامه قدرت این حزب شد، اما افول حضور نظامی آمریکا در عراق به ویژه در منطقه قدرت رجب طیب اردوغان را نیز تهدید میکند.
این نویسنده ترک افزود: اردوغان و حزبش در حال گذر از خطرناکترین مرحله تاریخ حکومت خود هستند و کاهش حمایتها از 54 درصد به 46 درصد بر اساس آخرین نظرسنجیها معنی زیادی دارد.
گولر تأکید میکند: ورود اردوغان به این مرحله دشوار و حساس ناشی از سیاستهای وی در قبال سوریه است، به عبارت دیگر آنکارا با جبهه آسیایی حامی سوریه یعنی روسیه، چین، ایران و عراق در افتاده و بحران در سوریه یک حقیقت روشن را به حزب عدالت و توسعه نشان داد، اینکه این سوریه چه سقوط کند چه نکند، این سقوط خواهد کرد.
گولر در پایان افزود: هواداران حزب عدالت و توسعه اکنون پس از شکست آمریکا در سوریه اکنون دولت ترکیه را مجری سیاستهای آمریکا میدانند.
[ شنبه 91/5/21 ] [ 3:2 عصر ] [ جلال ]