خبرگزاری فارس: شکست پی در پی گروههای تروریستی از ارتش سوریه از این واقعیت پرده بر میدارد که نیروهای مسلح با اصالت و آزادیخواه سوریه، در شیوه مبارزاتی خود از استراتژی نظامی مقاومت و اصول و تجربیات جنگهای بزرگ الهام گرفتهاند.

به گزارش فارس، غالب قندیل تحلیلگر مسایل منطقه ای در مقاله جدید خود در پایگاه خبری -تحلیلی الشرق الجدید نوشت که با روشن شدن دسیسه مثلث آمریکا، ترکیه وعربستان و قطر، مردم سوریه در کنار ارتش این کشور دومین ماه رمضان را به کام متجاوزان تلخ نمودند.
تحولات اخیر سوریه دربردارنده شاخصهای مهمی است که در شکل گیری روند حوادث و وضعیت ناپایدار جنگی جهانی که ایالات متحده برای ویرانی سوریه به راه انداخته بسیار تأثیرگذار است.
نخست: برخلاف ادعای برنامهریزان آمریکایی و همراهان آنها در نبرد با سوریه، گروههای برانداز و تکفیری و مزدوران بین المللی در ماه رمضان شکست مفتضحانهای را متحمل شدند. مسئولان ترکیه، عربستان و قطر این ماه را ماه درهم شکستن مقاومت بشار اسد و اعلام موفقیت کامل طرحی می دانستند که بیش از یک سال و پنج ماه از زمان اجرای آن می گذرد. در این ماه نیروهای شورشی با برجا گذاشتن هزاران کشته در جاهای مختلف سوریه زمینگیر شدند.
در حمله گستردهای که به دمشق صورت گرفت تعداد زیادی از نیروهای مهاجم کشته، مجروح و بازداشت شدند. هزاران تروریست هم که بر اساس گزارشهای غرب، یک سوم آنها را گروه های تکفیری و عناصر القاعده اعزامی از کشورهای مغرب، لیبی و بخصوص دولتهای حوزه خلیج فارس و پاکستان، افغانستان و چچن تشکیل می دادند، در یورش به شهر حلب در برابر ارتش سوریه به زانو درآمدند. روشن است که تداوم سیطره نیروهای مسلح سوریه برریف حلب تنها نیازمند زمان است.
ارتش سوریه از استراتژی مقاومت الهام گرفته است
دوم: شکست پی در پی گروههای تروریست از ارتش سوریه در تمامی استانها از این واقعیت پرده بر میدارد که نیروهای مسلح با اصالت و آزادیخواه سوریه، در شیوه مبارزاتی خود از استراتژی نظامی مقاومت و اصول و تجربیات جنگهای بزرگی که آمریکا در طی ده سال گذشته در منطقه به راه انداخته، الهام گرفتهاند.
این نیروها نشان دادهاند که از توانایی بالایی در سازگاری با شرایط نبرد برخوردارند و میتوانند از روشهای نبرد خیابانی، شهری و روستایی و نیز تکنولوژیها و ابزارهایی که به آنها کمک می کند با آرامش به پیشروی خود ادامه دهند و مراکز تروریستها را تصرف کنند، استفاده نمایند. این در حالی است که جبهه بزرگ مخالف که ایالات متحده رهبری آنرا برعهده دارد و دولتهای فعال منطقه چون ترکیه، عربستان و قطر بخشی از آن را تشکیل می دهند از امکانات و تجهیزات بسیاری برخوردار هستند.
دلایل حضور ملت سوریه در کنار بشار اسد
سوم: حمایت مردم سوریه از بشار اسد، رهبر و رئیس جمهور مقاوم این کشور، عامل اصلی برتری ارتشی است که بر اساس تمام گزارشهای خبری از حمایت و پشتوانه مردمی برخوردار است. دلیل این حمایت را باید در موارد زیر جستجو کرد:
نخست آنکه: اغلب مردم سوریه به این حقیقت پی بردهاند که حوادث موجود طرحی استعماری برای ویرانی این کشور و به تسلیم واداشتن آن در برابر تسلط استعمار غرب و حذف یکی از قدرتهای مخالف رژیم صهیونیستی است. این گروه حداکثری از حامیان آزادی و مقاومت به رهبری بشار اسد هستند که خود را ملزم به دفاع از وطنشان می دانند. آنها عقب نشینی ننمودهاند و از همان ابتدا در خیابانها حضور یافته اند.
عامل دوم: پیدایش گروهی از نخبه های مردمی که 20 درصد افکار عمومی سوریه را تشکیل می دهند. این گروه با استعمار و گروههای مرتجع عرب در ارتباط بوده و از همان آغاز حوادث ، همزمان با اقدام دولت ملی برای انجام گفتگو و اصلاحات واقعی در سوریه، در پوشش اصلاح طلب ظاهر شدند.
عامل سوم: وجود ساکنان روستاهای دور افتاده که بعد از احساس رنج و گرفتاری به این نتیجه رسیدند که گروههای تروریست خطری واقعی برای امنیت و ثبات سوریه به شمار می روند. این گروه حضور پررنگ دولت درعرصه و از بین بردن فضای آشوب و ترور را اولویت اصلی می دانند و خارج از واقعیت سیاسی بر حضور ارتش سوریه در میدان تأکید دارند. این امر باعث شد تا ساکنان روستاها به جای پنهان شدن در پناهگاههای افراد مسلح، به تعقیب و ارشاد آنها بپردازند و از نیروهای ارتش کمک بخواهند.
مردم سوریه با هرنوع سلیقه و رویکرد سیاسی به وحدت و استقلال کشورشان پایبند هستند. آنها در برابر تجاوز دشمن از ارتش و دولت خود حمایت می کنند و از همین روست که فشار ایالات متحده و ترکیه و عربستان براتحاد و پایداری آنها می افزاید. باید گفت آنچه باعث شده است در این بحران اکثر مردم با هم متحد شوند، توجه به اصل دفاع از وطن و مقاومت در برابر طرح استعمار است.
تغییر راهبرد دولتهای آزادی خواه برای مبارزه با هیمنه غرب
چهارم: پیامدهای حوادث سوریه در عرصه بینالمللی و منطقهای به روشنی نشان میدهد که دولتهای آزادیخواهی که همچون سوریه خواهان رهایی از سیطره آمریکا در جهان هستند، برای مقابله با دولتهای متجاوز که در حال رو کردن تمام گزینههاشان هستند استراتژی خود را تغییر دادهاند.
نشست بین المللی تهران و دستاوردهای آن نقطه عطفی در شکل گیری یک جریان جدید بین المللی برای مقابله با هیمنه آمریکا و حمایت از حاکمیت و ثبات سوریه و جلوگیری از گسترش دامنه نبرد و نفوذ گروههای شورشی و تروریست در این کشور بود.
سه کشور ایران، روسیه و چین به طور ویژه از دولت ملی سوریه حمایت کردهاند و به شدت با تفکرات حمله به این دولت محوری در منطقه و جهان مقابله نموده اند.
از همین روست که درخواست آمریکا و ترکیه برای عدم حمایت از سوریه چندان با استقبال روبرو نشده است. زیرا هرگونه تجاوز به خاک و حاکمیت ملی سوریه با پاسخ محکم این کشور روبرو خواهد شد. از طرفی سوریه دارای دوستانی است که از آن حمایت میکنند. امری که مسئولان غربی و منطقهای را به یاد گفته کسینجر می اندازد که: تلاش برای دخالت در سوریه، زمینه پیدایش جنگی جهانی خواهد شد.
ماههای باقیمانده سال 2012 زمان شکل گیری موازنه قدرت در منطقه و جهان خواهد بود و با پیروزی دولت ملی سوریه در دمشق و شکست جنگی جهانی که در تاریخ معاصر کم نظیر می باشد، شکلی جدید ترسیم خواهد شد.
[ چهارشنبه 91/6/1 ] [ 11:36 عصر ] [ جلال ]