خبرگزاری فارس: قدرتهای مداخله جو در سوریه به دنبال پیروزی در نبرد سرنوشتساز حلب برای مقدمه سازی تسلط بر آرمان فلسطین هستند، اما شاخصها نشان از دست بالای دولت سوریه در این نبرد دارد.

به گزارش فارس، مصطفی الحاج علی در مقالهای در پایگاه خبری الانتقاد در مورد شهر حلب و افق دخالتهای غرب در سوریه مینویسد: آخرین وضعیت سوریه بدین شکل است که طرفهای بینالمللی، منطقهای و بومی همچنان به اهداف خاص خود در سوریه پایبند هستند. این گروهها متشکل از غرب، رژیم صهیونیستی، ترکیه، عربستان و قطر خواهان سقوط نظام سوریه و حذف بشار اسد هستند، چرا که راهی جز این برایشان باقی نمانده است. آنها میدانند که تنها مقاومت است که مقتدرانه مانع از بسط هیمنه آمریکا و رژیم صهیونیستی و تسلط کامل بر فلسطین میشود و از همین رو در پی نابودی این محور استراتژیک هستند.
* اقدامات محور غربی در سوریه
همه چیز به فلسطین ختم میشود چرا که گروه مذکور تمام برنامههای خود را بر این کشور متمرکز کرده و با ترسیم موارد ذیل معتقد است بخش زیادی از این مسیر را طی کرده و دیگر نمیتوان به عقب بازگشت:
الف: به انزوا کشاندن نظام سوریه در جهان عرب و اسلام و در عرصه بینالملل و بسنده کردن به اندک حقوقی که در عرصه جهانی برای این کشور مترتب است.
ب: تخریب شدید چهره نظام سوریه و لکه دار کردن هویت انسانی هم پیمانان آن.
ج: اعمال فشارهای شدید اقتصادی با هدف به زانو در آوردن نظام این کشور و ایجاد زمینه مناسب برای گسترش آشوب داخلی و تشویق مردم به فاصله گرفتن از دولت.
د: صرف بودجههای سنگین برای حذف غیرت ملی و تشویق افراد به کناره گیری از نظام یا برافراشتن علم جدایی با تمام مضامین سیاسی آن.
ه: کشاندن حوزه درگیری به اختلافات قومی و قبیلهای و مذهبی با هدف از بین بردن اتحاد دولت و مردم و ایجاد فضای مناسب برای جنگهای ویرانگر داخلی.
و: اقدام به بسیج نیروهای مخالف سوریه که ما را به یاد حمله به اتحاد جماهیر شوروی در آغاز حمله به افغانستان میاندازد. هم اکنون تجهیزات و مبارزانی از کشورهای مختلف جهان، به خصوص کشورهای اسلامی در سوریه متمرکز شده تا نظام این کشور را ضعیف و توانائیهای نظامی و امنیتی آن را که در اصل برای مقابله با رژیم صهیونیستی تدارک دیده شده، به تحلیل برده و زمینه سقوط دولت را فراهم کنند.
با چنین شرایطی نمیتوان انتظار داشت که بانیان چنین طرح گستردهای که اهداف بسیاری را دنبال میکنند و اقدامات زیادی را در این زمینه انجام دادهاند به سادگی عقب نشینی کنند.
* نبرد سرنوشت ساز نظام سوریه در حلب
در مقابل هم پیمانان منطقهای، بینالمللی و داخلی سوریه از همان ابتدا سعی کردهاند تا هم نقش و جایگاه این کشور محفوظ بماند و هم اصلاحات به وقع بپیوندد. این گروه تا حدی توانستهاند به این مهم دست یابند و به سوریه که با جنگی جهانی روبروست برای دستیابی به این جایگاه کمک کند. در حال حاضر نباید وضعیت کنونی را با وضعیت قبل از پیدایش بحران در این کشور مقایسه کرد. هم اکنون باید دید آیا نظام سوریه و هم پیمانانش توانستهاند مانع دستیابی گروه مخالف به اهدافش شود یا خیر؟ با کمال خرسندی باید گفت جبهه نظام موفق بوده است. نظام سوریه امروز با نبردی سرنوشت ساز در حلب روبروست که یا آن را به اهدافش نزدیک خواهد ساخت، یا اینکه شکست را برایش در پی خواهد داشت و آن را مجبور به پذیرش یکی از موارد زیر میکند:
الف: وارد شدن در یک نبرد منطقهای و بینالمللی که کسی نمیداند به کجا ختم خواهد شد.
ب: پذیرش اصلاحات همگون سیاسی که به نقش و جایگاه سوریه در منطقه لطمه میزند.
بنابراین نبرد حلب برای همه سرنوشت ساز خواهد بود. چرا که نظام سوریه برای اینکه با نبردی فرسایشی روبرو نشود در تلاش است این نبرد به سرعت پایان یابد. حال آنکه گروههای مسلح مخالف با تمام امکانات و ساز و برگهای لازم سعی میکنند برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع، حضور خود را در این منطقه تثبیت کنند. آنها همچنین سعی دارند با مقاومت طولانی خود جنگ فرسایشی سختی را بر نظام حاکم تحمیل نمایند.
* ماجراجویی غرب علیه سوریه به جنگ بینالمللی ختم خواهد شد
اینکه وزیر دفاع آمریکا معتقد است زمینه ایجاد منطقه پرواز ممنوع فراهم نشده، به این معنا نیست که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده و یا صورت نمیپذیرد. واقعیت آن است که تمام فعالیتهای مقدماتی که در رژیم صهیونیستی، اردن، لبنان و نهایتاً در ترکیه صورت میگیرد کاملاً حاکی از این است که آمریکا به دو دلیل اساسی زیر دشمن اصلی سوریه به شمار میرود.
نخست: تلاش در جهت ایجاد منطقه پرواز ممنوع و دوم: فراهم ساختن امکان دخالت مستقیم خود و یا هم پیمانانش و یا دخالت دو طرفه چه با هدف تسریع در سرنگونی نظام و چه با نیت آماده شدن برای مرحله بعد از سقوط نظام حاکم.
گفته لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه زمینه ایجاد منطقه پرواز ممنوع فراهم نشده، نمیتواند اشتباه باشد چرا که واشنگتن میداند هر نوع ماجراجویی از جانب وی و هم پیمانانش به یک رویارویی منطقهای و بینالمللی منجر میشود که کسی نمیداند به کجا ختم خواهد شد. در صورتی که این امر اتفاق بیفتد هیچ کس و به خصوص غرب نمیتواند هزینههای عمومی و خاصه اقتصادی آن را بپردازد. در همین راستا باید گفت انتخابات ماههای آینده آمریکا چشم انداز وضعیت آینده را مشخص خواهد کرد.
شواهد حاکی از آن است که تب درگیریها بیشتر خواهد شد و هریک از طرفهای انتخابات برای تضمین موفقیت خود بسیاری از خط قرمزها را نادیده خواهد گرفت. این در حالی است که شاخصها نشان میدهد که نظام حاکم سوریه در این درگیریها از گفتمان قویتری برخوردار است و نیازمند آن است تا در اسرع وقت به آن مشروعیت ببخشد.
[ شنبه 91/6/4 ] [ 11:27 عصر ] [ جلال ]